Lignje punjene pirinčem (Prste da poližeš recepti)

Potrebno je:

1 pakovanje očišćenih lignji (oko 20)
20 kašičica pirinča
1 glavica crnog luka
1 glavica belog luka
1 dl belog vina
1 veza peršuna
4 kašike maslinovog ulja
po želji biber
po želji soPriprema
Lignje dobro oprati, ocediti, krake sitno iseckati i skloniti sa strane. Crni luk sitno iseckajte i propržite na maslinovom ulju, zatim dodati seckane krake, pirinač i polovinu seckanog belog luka (beli luk stavljate po želji). Sve zajedno propržiti kratko na tihoj vatri, potom dodati belo vino (može i voda), dodati biber i so. Mešati na šporetu dok pirinač malo ne nabubri i tečnost ne ispari do pola. Skloniti sa ringle i dodati peršun, ukoliko nemate sveži peršun možete dodati i suvi. Dodajete pola veze peršuna, drugu polovinu ostavljate za preliv.

Ovom smesom puniti lignje koje najpre malo zasečete na vrhu da bi ih lakše punili vodeći račina da ravnomerno rasporedite fil. Lignje zatvarati čačkalicama da fil ne bi ispadao.

Pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Lignje treba da budu blago rumene. Na kraju preko lignji preliti preliv pa pecite još par minuta. Preliv: 4 kašike maslinovog ulja pomešati sa belim lukom i peršunom koji je ostao od punjenja lignji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*