Ležimir: Jubilej u porodici Mirčetić  

Živeti 50 godina u bračnoj zajednici s nekim – znak je dobrog izbora. Kod Tomislava i Katice Mirčetić iz Ležimira očigledno nije bilo greške, čak iako su se veoma mladi odlučili na brak – kada je ona imala 16, a on 17 godina. Jubilej je obeležen u krugu brojne porodice u lepom sremskom i fruškogorskom Ležimiru, u prisustvu naše ekipe, za čiji je dolazak znao samo mali broj članova porodice.

Pre nego što je iznenađenje upriličeno, sve je delovalo tako mirno u domaćinstvu Tomine sestre. Najbliža rodbina se okupila, a kako su u šali rekli, nedostajali su još samo mladenci. Onda su i oni stigli – Tomislav i Katica Mirčetić iz Ležimira.

“Ovo je prilika da se svi okupimo i da poželim svojoj deci da dočekaju  ovakav jubilej kao mi. Hoću i da se zahvalim mojoj supruzi koja je stalno bila uz mene svih ovih godina”, rekao je Tomoslav obraćajući se svojoj porodici kao otac, deda i pradeda. A supruga Katica je dodala: “U svakom braku bude raznih situacija, pa se sve pregura zajednički. Mi imamo dvoje dece, četvoro unučadi i troje praunučadi, ali očekujemo i četvrto praunuče.”

Toma i Katica sigurno nisu jedini sa ovakvim bračnim jubilejom, ali su posebni na svoj način. Život ih je pet decenija samo zbližavao, za razliku od mnogih, koji se brzo nađu, ali još brže i raziđu. Ovo je ipak stara škola, kako bi neki rekli, ali škola za primer. Dvoje ljudi, njihova ljubav i porodica i stalna borba za egzistenciju očuvali su ovaj odnos čistim pet decenija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*