Lepši uslovi za đake: Opština Ruma izdvojila preko dva miliona za „Brankovu“ školu

Kao i svake godine na letnjem raspustu, uz pomoć lokalne samouprave, SSŠ „Branko Radičević“ renovira, popravlja i kupuje opremu da bi u septembru đaci, ali i učenici rumske Gimnazije koja delom koristi prostorije „Brankove“ škole, fiskulturnu salu i kotalarnicu koja greje obe škole, imali što bolje uslove za praćenje nastave.

Ovo leto je iskorišćeno za molersko – fasaderske radove. Okrečena je fasada, tako da je sada prednji deo škole kompletno okrečen, zatim su okrečeni restoran i kuhinja koju koriste učenici ugostiteljskog smera, nekoliko učionica, kabineta, kao i svi toaleti. Urađen je kabinet za tekstilstvo, odnosno sanirana je jedna prostorija kompletno, u kojoj će od ove godine učenici modelari imati nastavu iz predmeta modelovanje. Ovi radovi su koštali oko 840.000 dinara.

Škola je kupila šest klima, šest računara, laptop, projektor, dva štampača i tri kamere za video nadzor, a sredstva koja su za ovo izdvojena iznose oko 570.000 dinara.

„Brankova“ škola se može pohvaliti i zamenom kompletnog svetlarnika na školi, koji je koštao oko 490.000 dinara.

U planu je i zamena kotla, koji je star preko 20 godina, i taj posao bi trebalo da se okonča do kraja septembra, kako bi „Brankova“ škola, ali i Gimnazija spremno dočekale zimu. Ova investicija košta oko 580.000 dinara.

Lokalna samouprava je za renoviranje i kupovinu opreme izdvojila preko dva miliona dinara.

Izvor: ruma.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*