Donji Tovarnik: Uređeni atarski putevi

Velika akcija uređenja atarskih puteva, koju u pećinačkoj opštini realizuju lokalna samouprava i Saveti mesnih zajednica uz podršku meštana, nastavljena je u Donjem Tovarniku gde su, po rečima predsednika Saveta Mesne zajednice Milana Aleksića, nasute provaljene deonice na oko 6 kilometara atarskih puteva.

– Puteve koje smo nasuli ranijih godina nismo nasipali celom dužinom, već smo samo popravljali kritične deonice, a celom dužinom smo nasuli samo oko dva kilometra atarskog puta koji nije bio obuhvaćen ranijim akcijama. Opština je obezbedila ult, meštani su pomogli svojom poljoprivrednom mehanizacijom. Uredili smo puteve u potesima Selište, Nikinački drum, Ledine i Mađistrovica. Atar Donjeg Tovarnika dočekuje jesen sa putevima koji su u prilično dobrom stanju i po kojima se može proći i putničkim automobilom, kaže Aleksić.

On takođe dodaje da je kompletna akcija uređenja atarskih puteva u Donjem Tovarniku sprovedena dobrovoljnim radom, a da je Savet mesne zajednice za učesnike obezbedio osveženje i ručak – tradicionalni paprikaš kuvan u kotliću.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*