Kultura kao mentalna hrana: Koncert klasične muzike na tamburici

U Slovačkoj evangeličkoj crkvi u Staroj Pazovi u ponedeljak, 29. novembra održan je koncert klasične muzike u organizaciji Centra za kulturu i mr kontrabasa Ljubinka Lazića. Posetioci su mogli da čuju dela Johana Sebastijana Baha na tamburaškim instrumentima.

Ljubinko Lazić, magistar kontrabasa, uradio je aranžmane izvedenih dela, a zahtevan program izneo je sa svojim tamburaškim orkestrom, dok je na flauti svirala Ljiljana Milivojević. Osim pomenutog kompozitora, na programu su bile i kompozicije Pahelbela, Šuberta, Vivaldija, Gardela i Astora Pjacole, od čijeg se rođenja obeležava 100 godina. Na koncertu u slovačkoj crkvi a flauti predstavili su se i učenici Muzičke škole Ljubinka Lazića, koji ovaj instrument uče kod profesorke Milivojević.

Prvi u nizu planiranih koncerata održan je u okviru adventa a ujedno je bio i humanitarnog karaktera. Prikupljeni novac biće usmeren na školovanje dvoje dece u Africi.

Sledeći koncert u ciklusu koncerata kamerne muzike biće održan u sredu, 08. decembra u Slovačkoj evangeličkoj crkvi. Tom prilikom će nastupiti internacionalni kvartet kontrabasa, koji gostuje na festivalu „Bassomania“ u Beogradu.

Projekat „Kultura kao mentalna hrana” sufinansiran je iz Budžeta Opštine Stara Pazova. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*