Krčedin: Na petoj „Čvarkijadi“ učestvovalo 19 ekipa

Krčedin je juče mirisao na taze otopljenje čvarke. Na petoj manifestaciji u kojoj se nadmeću ekipe za najbolje pripremljene „bombone od svinje“ interesovanje je bilo veće nego prethodnih godina. Ove, 19 ekipa je uzelo učešće, kaže Boban Stojadinović, organizator.
-Vladalo je još veće interesovanje za učešće na „Čvarkijadi“ nego prethodnih godina. Međutim, nije bilo mesta za sve, te smo se odlučili da na takmičenju učestvuje 19 ekipa. Takmičari su došli  iz Beograda, Inđije, Maradika, Čortanovaca i Novih Karlovaca. Za najbolje smo pripremili nagrade u vidu oranije, a kao i svake godine u žiriju su naši dragi prijatelji, među njima i kompozitor Milutin Popović Zahar –  objašnjava Boban Stojadinović, organizator manifestacije.
Među velikim brojem ekipa koje su činili pripadnici jačeg pola, našla se i jedna sastavljena od Sasanki. Dame iz Novih Karlovaca- Sasa, otkrile su da su se po prvi put okušale u takmičenju za najbolje čvarke, ali da su redovne učesnice „Zlatnih kotlića“, koji se održavaju širom opštine Inđija , kao i da se neretko kući vrate sa peharima i diplomama.
-Došle smo, pre svega, da se družimo jer smo amaterke u ovom poslu. Ima nas osam u ekipi koju smo simbolično nazvale „Vesele Sremice“ – kaže Danica Prodanović, takmičarka iz Novih Karlovaca.
Iako je prioritet bilo druženje, kao i svako takmičenje tako i ovo je imalo svog pobednika. Ove godine ta titula pripala je ekipi „Fabrika tenkova“ iz Krčedina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*