Košarkaši Mega Bemaxa u ABA ligi izgubili od Petrol Olimpije

Košarkaši Mega Bemaxa nisu uspeli da dođu do treće pobede u ABA ligi pošto je u Sremskoj Mitrovici slavila Petrol Olimpija sa 77:86 (22:25, 24:23, 22:15, 9:23). Izabranici Dejana Milojevića su imali prednost od 5 poena pred četvrtu četvrtinu u hali PSC Pinki, ali su gosti trojkama u ključnim momentima na kraju došli do pobede. Trener Mege na ovom meču nije mogao da računa na Stefana Sinoveca, Kostju Mušidija i Nikolu Miškovića, dok Ognjen Čarapić nije još dovoljno oporavljen.

U poslednjoj četvrtini su se ekipe smenjivale u minimalnom vođstvu do pre 3 minuta pre kraj, kada je Domen Lorbek sa dve ključne trojke odveo Olimpiju na plus 7, posle čega Mega nije uspela da ugrozi pobedu gostiju iz Ljubljane, pa je meč završen sa rezultatom 77:86.

Posle 4 odigrana kola, Mega Bemax i Petrol Olimpija imaju skor od 2 pobede i 2 poraza a u narednom kolu u subotu 21. oktobra od 17 časova Mega će gostovati u Podgorici ekipi Budućnost VOLI.

Poraz nije bio razlog da se ne nastavi sa Mega Experience projektom u okviru koga su gosti kluba mladi i talentovani Mitrovčani. Ovog puta, Mega je ugostila mlade humanitarce Stefana Janoševića i Matiju Mitrovića.

Stefan Janošević je rođen je 15.07.1998. u Sremskoj Mitrovici. Završio je Srednju medicinsku školu “Draginja Nikšić” sa odličnim uspehom i upisao Medicinski fakultet u Novom Sadu. Sa ekipom medicinske škole osvojio je 3. mesto na Republičkom takmičenju u pružanju prve pomoći u kategoriji srednjih škola, kao i 3. mesto sa ekipom prve pomoći Crvenog krsta, na Državnom takmičenju Rudnik 2017. Volonter je Crvenog krsta od svoje 12. godine.

Matija Mitrović je rođen 21.12.2000. u Sremskoj Mitrovici, odličan je učenik III razreda Srednje medicinske škole “Draginja Nikšić“. Volonter je Crvenog krsta 3 godine i član je pobedničke ekipe na Državnom takmičenju u pružanju prve pomoći Rudnik 2017. Želja mu je da jednog dana postane lekar i da učestvuje u nekoj od mirovnih misija Ujedinjenih nacija.

Na početku meča prilikom predstavljanja ekipa Stefan i Matija su se pozdravili sa igračima Mege da bi potom utakmicu gledali sa počasnih mesta pored terena. U pauzi između prve i druge četvrtine su predstavljeni publici u Sremskoj Mitrovici kada su nagrađeni aplauzom a od Mege su dobili poklon pakete. Na kraju meča, Stefan i Matija su se za uspomenu slikali sa igračima Mege Gogom Bitadzeom i Dilanom Enisom.

Izvor: bcmegabasket.net

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*