Kamen temeljac za novi objekat Predškolske ustanove u Šimanovcima

Sadašnji prostor šimanovačkog vrtića, koji se nalazi na spratu zgrade osnovne škole, nije adekvatan ni po ulovima koje pruža, niti po kapacitetu. Danas je položen kamen temeljac za izgradnju novog objekta, koji je izuzetno značajna investicija za opštinu Pećinci. Novim objektom rešiće se problem sa smeštajem dece u vrtić, ne samo roditeljima iz Šimanovaca, već i roditeljima iz cele opštine koji su zaposleni u Šimanovcima i koji žele da decu upišu u predškolsku ustanovu u ovom naselju.

Ukupna investicija izgradnje  vrtića u dve faze iznosi oko 120 miliona dinara,  a njih je preko Uprave za kapitalna ulaganja obezbedila Pokrajinska vlada.

„Naša namera je da zajedno sa lokalnom samoupravom rešimo ovaj višedecenijski problem, jer su deca ove predškolske ustanove boravila u osnovnoj školi u neadekvatnim uslovima. Do kraja naredne godine završićemo ovaj objekat od 1700 kvadratnih metara, koji će deci i zaposlenima pružiti najbolje uslove za boravak i rad“, kazao je predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

“Opština Pećinci se ubrzano razvija jer imamo brojne domaće i strane investitore koji ovde posluju, i mi ćemo zajedničkim snagama rešiti najurgentinije probleme ove opštine” – dodao je predsednik Mirović. Predsednik Opštine Pećinci Željko Trbović istakao je da je danas veliki dan za opštinu, jer, kako je rekao, lokalna samouprava ne bi mogla sama da realizuje ovaj veliki projekat bez podrške Pokrajinske vlade.

U objektu u Šimanovcima trenutno je upisano 164 dece, a na listi čekanja je još 35 mališana. Novi objekat će omogućiti da se u potpunosti ukinu liste čekanja. Iako se očekuje da će zahvaljujući ubrzanom privrednom razvoju pećinačke opštine, broj dece u objektu u Šimanovcima rasti u narednim godinama, ovom investicijom dugoročno se obezbeđuju potrebni kapaciteti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*