Kako se slavilo u Novom Sadu

Novi Sad je u Novu, 7528. godinu ušao uz nastupe preko 200 umetina iz više zemalja i tako pokazao da je spreman za titulu Evropske prestonice kulture do koje je osralo još 365 dana.

Novosađani  i posetioci Novog Sada, kojih je sinoć bilo iz krajeva širom Evrope, imali su priliku da uživaju u raznovrsnom repertoaru koji je Novi Sad spremio za njih, dokazavši da će sledeće godine ponosno I zasluženo nositi titulu Evropske prestonice kulture.

Svi kapaciteti bili su popunjeni, a za neke događaje ulaznice su još u decembru bile rasprodate, pre svih koncert Bože Vreće ali i nastup Dejana Petrovića I njegovog Big benda u Reformatorskoj crkvi. Pored ovih imena, našlo se i ime najbolje basistkinje Evrope, King Aglik koja je nastupala u Radničkom domu.

U Srpskom narodnom pozorištu nastupili su Let3, najbolja ruska filharmonija iz Irkutske oblasti zatim didžej Nolah i mnogi drugi. Za ovaj doček bilo je aktivno 50 lokacija širom grada, uz otkrivanje novih kulturnih mesta, pa je tako hrvatski sastav Svemirko nastupio u Kino Sali Železničke stanice, Goran Trajkoski u Gimnaziji “Laza Kostić” a Dado Topić u Kc “Petefi Šandor”.

Za razliku od dočeka 2020. godine,31.12.  kada su svi događaji bili besplatni,i dočekpravoslavne Nove godine bio je u zatvorienim prostorima širom grada pa su se samim tim I naplaćivali. 

N.I.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*