КАДА КОШАРКА И ХУМАНОСТ ПОСТАНУ ЈЕДНО: Компанија Меридиан на ФИБА турниру донирала пола милиона динара!

Домаћа компанија Меридиан важи за регионалног лидера у индустрији игара на срећу, али већ дуги низ година имамо прилику да посматрамо, а у некима и учествујемо, бројне хуманитарне акције, које показују да је ова кућа и лидер у хуманости и солидарности.

Овог пута ова компанија спојила је спорт и јуманост и на Меридиан квалификационом турниру за ФИБА Лигу шампиона наградила најбоље, а помогла онима којима је то било најпотребније.

Наиме, хала “Аександар Николић” угостила је пет иностраних кошаркашки екипа на овом турниру, као и ФМП Меридиан, а тимови су се борили за улазак у кошаркашку Лигу шампиона. Тим поводом организована је и хуманитарна акција, током које је донирано 500.000 динара.

Прва донација отишла је у руке Општине Кикинде, односно Друштву МНРО “Чигра”, док је други чек на 100.000 динара припао Општини Земун, односно школи за слепу и слабовиду децу “Вељко Рамадановић”. Дакле, у праве руке.

Другог дана Меридиан квалификационог турнира уживали смо у две утакмице, а након проглашења МВП-ја Меридиан је уручио још две донације – Лиги будућих шампиона, који су нам и те како потребни, ако желимо да Србија остане земља спорта.

У недељу смо гледали и велико финале, нажалост домаћи ним није славио, али некада је солидарност и хуманост важнија од резултата. Компанија Меридиан и Општина Грачаница са Косова и Метохије наставиле су сјајну сарадњу, те је последња донација уручена управо Грачаници.

Испред компаније Меридиан говорио је господин Дамјан Стаменковић, који је истакао значај ове, као и бројних других акција.

“Годинама уназад трудимо се да реагујемо онда када је реакција потребна и да помогнемо онима којима је помоћ неопходна. Тако је било и овог пута, препознали смо моменат и одлучили да кроз кошарку и нове донације још једном подсетимо људе зашто је важно да будемо хумани и солидарни. Свакако, у истом смеру ћемо и наставити, много је оних којима је помоћ заиста потребна”, рекао је господин Стаменковић.

Дакле, то је укупно 500.000 динара донирано током Меридиан квалификационог турнира за Лигу шампиона.

ФОТО: ФИБА