Javno preduzeće „Vodovod“ Inđija: Nova ulaganja u 2018. godini

Poput ostalih javnih preduzeća i inđijski „Vodovod“ ima ambiciozan plan za 2018. godinu. Kako kažu predstavnici, još ambiciozniji u odnosu na lane. Pored redovnih aktivnosti u okviru investicionih ulaganja predviđena je izgradnja novih baterija bunara, puštanje u probni rad fabrike vode kao i izgradnja poveznog cevovoda Inđija – Beška.
2017. godina bila je uspešna za inđijski “Vodovod”. Za razliku od perioda od 2008. do 2016. godine vodosnabdevanje je potpuno stabilizovano i nije bilo nestašica vode, kažu predstavnici “Vodovoda” i navode da su, s druge strane zadovoljni jer su organizaciono unapredili poslovanje preduzeća, a uspeli su da se opreme novim terenskim vozilima i nedostajućim alatima i opremom. Novo lice dobila je i administrativna zgrada.
„Sredili smo ovu zgradu Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, našu halu za operativu, magacinski prostor. To su objekti koji su bili u veoma lošem stanju, gde su krovovi prokišnjavali“, rekao je Dragoljub Trifunović, director JKP “Vodovod I kanalizacija” Inđija
Ambiciozniji plan za 2018. godinu su predvideli u inđijskom “Vodovodu” jer su pored redovnog održavanja predviđeni i projekti koji će unaprediti vodosnabdevanje na teritoriji opštine Inđija. U skladu sa tim, program za ovu godinu predviđa poboljšanje izvorišnih kapaciteta i projektovanje novih bunara.
„U toku nam je izgradnja baterije bunara 24 na inđijskom izvorištu, a završavamo javnu nabavku za izgradnju još jedne baterije, koja će nam doneti očekivanih 40 litara u sekundi, što nam je neophodnost za ulazni kapacitet i za rezerve vode za puštanje u probni rad buduće fabrike vode. Sa druge strane, uradili smo trafo stanicu, tu smo pojačali elektro energetski potencijal koji treba da napoji sve te naše bunare i nastavljamo u tom pravcu“, istakao je Trifunović.
Trifunović ističe da se u ovoj godini nastavlja sa priključenjima domaćinstava na novu vodovodnu mrežu u Čortanovcima. Tokom jeseni, završena je izgradnja nedostajućih hidranata koji su bili preduslov da se izvrši priključenje na mreću domaćinstava koja su bila obuhvaćena drugom i trećom etapom radova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*