Jasmina Đurić – umetnica koja stiropor pretvara u remek delo

Stiropor je veoma pogodan materijal za rad, posebno ukoliko je neko dovoljno kreativan kreativan da iskoristi njegove mogućnosti. Jasmini Đurić, iz Donjih Petrovaca, ne nedostaje ni kreativnosti, a ni veštine, prilikom izrade najrazličitijih figura od stiropora. Veštom rukom i uz malo boje, može napraviti bilo kog crtanog junaka, slova ili druge simbole, a kako kaže od tog hobija može nešto i da se zaradi.

Jasmina Đurić već pet godina uspešno pretvara hobi u biznis. Uz malo mašte, dobru ideju i malo boje, od parčeta stiropora ona stvori pravo remek delo, koje najviše obraduje najmlađe, jer se uglavnom radi o crtanim junacima oslikanim na stiroporu. Ideja za ovaj mali biznis, kaže nije potekla od nje, ali inicijativa da krene u samostalan rad je samo njena. Prvi radovi su, kako ističe, bili daleko drugačiji i lošiji od sadašnjih.

Svoje radove prodaje putem interneta koji joj koristi i za dobar marketing, a zahvaljujući tome, njeni ukrasi od stiropora, mogu se naći u dečjim sobama, širom Srbije, ali i van njenih granica. Cena zavisi od kompleksnosti rada ili dimenzija.

Skiciranje, sečenje, bojenje, pakovanje… Posla za jednu figuru, skoro puno radno vreme, ali ne žali se Jasmina, uživa u svom kreativnom poslu, koji joj pored zadovoljstva donosi i novac. Trenutno radi sa improvizovanim, ali vrlo praktičnim alatom, a planira i da svoj kreativni haos, uskoro preseli u sopstvenu radionicu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*