DOK SE SVI BORE PROTIV KORONE, ZELENOVIĆ JE BEZOBZIRNO ŠIRI: Skandalozno okupljanje Đilasovih pristalica u Šapcu

O tome koliki je epidemiološki rizik za Šapčane predstavljalo okupljanje lažnih demokrata svedoči i jedna od fotografija, gde se jasno vidi da od njih 32 na fotografiji samo šestoro imaju maske.
Bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović od kada je izgubio izbore, uporno ignorišući činjenicu da ga je Srpska napredna stranka pobedila sa 12 hiljada glasova razlike, na sve načine pokušava da ostane na vlasti.

Pošto mu nije pošlo za rukom da izbore poništi, pokušao je da odloži sprovođenje odluke Upravnog suda o ponavljanju izbora na 27 biračkih mesta podnošenjem prigovora, a kada je video da ni to nije dovoljno, setio se da zloupotrebi borbu protiv virusa Covid 19 i uvede vanrednu situaciju u Šapcu.

Naravno, pre toga je pustio da broj zaraženih poraste do te mere da Šabac, prvi put od početka borbe sa nevidljivim neprijateljem, postane žarište. Kako se to dogodilo? Jednostavno – Nebojša Zelenović nije učinio ništa da spreči širenje zaraze u gradu na Savi.

Naprotiv, on je čak organizovao tri javna događaja u gradu usred pretnje od širenja virusa- konjičke igre, Ružu lipolista i njemu lično najvažniju, sednicu Glavnog odbora Demokratske stranke.

Skandalozna je činjenica da su se Lutovčeve ili tačnije rečeno Đilasove demokrate okupile u Šapcu 28.6., samo dva dana posle poslednjeg upozorenja Gradskog zavoda za javno zdravlje o neophodnosti pooštravanja mera u gradu zbog opasnosti od širenja zaraze.

To upozorenje Gradski zavod je uputio Zelenoviću 26.6., a posebno ističemo da su mu prethodila još dva upozorenja i to 20.6. i 23.6. Ni na jedno upozorenje, o čemu naravno postoje dokumenti, Nebojša Zelenović se nije obazirao, zaslepljen željom, da uprkos izbornoj volji naroda, još malo zadrži fotelju gradonačelnika.

O tome koliki je epidemiološki rizik za Šapčane predstavljalo okupljanje lažnih demokrata svedoči i jedna od fotografija, gde se jasno vidi da od njih 32 na fotografiji samo šestoro imaju maske.

Posle tri upozorenja Gradskog zavoda o opasnosti od širenja epidemije, oni nisu ni maske stavili!

Toliko o tome koliko je Zelenoviću važno zdravlje njegovih sugrađana. Ni malo, u svakom slučaju manje od želje da što duže zadrži fotelju gradonačelnika, ali i da sebi obezbedi rezervni položaj u Demokratskoj stranci.

Zato im je i ukazao gostoprimstvo, ugrozivši tim neodgovornim činom ceo jedan grad. Osim moralne, čini se da tu ima prostora i za priču o krivičnoj odgovornosti. Ali i to će doći na red čim, u skladu sa zakonom i izbornom voljom građana, napusti poziciju vlasti, za koju se tako čvrsto i beskrupulozno drži.

Izvor: Srbija Danas

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*