Irig: Predstavljeni rezultati projekta finansiranog sredstvima Evropske unije

Na završnoj konferenciji u Irigu predstavljeni su rezultati  projekta „Unapređenje socijalne inkluzije dece i odraslih sa invaliditetom kroz uvođenje novih socijalnih usluga u Opštini Irig“.

Projekat je imao za cilj unapređenje kvaliteta života i poboljšanje socijalne inkluzije dece i odraslih sa invaliditetom i njihovih porodica i staratelja uvođenjem novih socijalnih usluga u zajednici- personalnog asistenta i ličnog pratioca. Usluge su se realizovale za 13 korisnika, osam odraslih osoba i petoro dece, a pružene su od strane 11 novozaposlenih lica obučenih od strane akreditovane institucije za pružanje ove vrste usluge.

– Drago nam je da je projekat zaposlio jedanaest nezaposlenih ljudi koji su obučeni kako bi unapredili svoje znanje i iskustvo u pružanju usluga personalne asistencije i ličnog pratioca, što im je uvećalo šanse za pronalaženje zaposlenja u budućnosti. Ovo je takođe bio jedan od prioriteta projekata i nadamo se da će on poslužiti kao primer dobre prakse u drugim opštinama u nameri da se poveća procenat zaposlenog radno sposobnog stanovništva, rekla je Silvana Laćarac, direktorka Centra za socijalni rad Iriga.

Ukupna vrednost projekta je oko 183 hiljade evra, od čega Evropska unija finansira 88%, dok je doprinos Opštine Irig nešto manje od 22 hiljade evra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*