Irig: Pet medalja za Vrdničane i Irižane na otvorenom šampionatu Beča u tekvondu

Da je Tekvondo klub “Zmaj“ iz Vrdnika najuspešniji sportski kolektiv u opštini Irig, potvrđuje i veliki uspeh postignut na upravo završenom Otvorenom prvenstvu Beča u ovom sve popularnijem sportu.

Zlatne medalje osvojili su Isidora Šavija i Čedomir Aleksić, srebrnu Uroš Šavija, a bronzane Vuk Bikić i Marko Kukuruzović.

Žetva medalja u glavnom gradu Austrije kruna je višegodišnjeg dobrog rada u ovom klubu, a broj osvojenih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima zna verovatno samo trener kluba, Goran Živanović.

„Trebalo bi mi dosta vremena da saberem tačan broj medalja koje smo osvojili, što na takmičenjima u Srbiji, što u inostranstvu. Imamo veliki broj pojedinačnih titula prvaka Vojvodine i prvaka Srbije, a i ekipno smo na nekoliko velikih takmičenja bili najbolji. Podsetio bih i da su Vojislav Daničić, Marija Jokanović i Helena Milaković osvajali bronzane medalje na prvenstvima Balkana, i koliko znam to su, uz medalje vrdničke atletičarke Anje Kovač, jedine medalje za opštinu Irig osvojene na šampionatima Balkana. U svakom slučaju, radujemo se svakoj medalji kao da je prva, a na uspeh u Beču smo posebno ponosni. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim predsedniku opštine Stevanu Kazimiroviću i njegovom zameniku Miodragu Bebiću koji su nam pomogli da otputujemo na ovo takmičenje, a siguran sam da su “Zmajevi“ dostojno reprezentovali opštinu Irig u Beču kao što će to činiti i na svakom drugom takmičenju na kom budu učestvovali“, istakao je Živanović.

Izvor: irig.rs

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*