Inovativan vannastavni program: Kviz znanja u Srednjoj školi „Dr Đorđe Natošević“

Srednja škola „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji organizovala je još jedan inovativni vannastavni program – Kviz znanja na kome su učenici pokazali šta znaju.

Pune tribine sportske hale u Inđiji, veliki sportski događaj ili gostovanje neke estradne zvezde? Ništa od tog – već nadmetanje srednjoškolaca ko zna više. Tri ekipe mešovitog stastava od ugostitelja, preko frizera, modnih modelara, do turističkih, komercijalnih i ekonomskih tehničara pokazali su šta znaju iz struke, ali i šira znanja koja život znače.

Profesori različitih profila ovaj put su u novoj ulozi  tehničke podrške, kako bi oni koji najviše znaju bili i nagrađeni,  a direktorka Hanadi Bjelić obezbeđuje  koordinaciju ovog posebnog projekta

„Učenici naše škole su sa nastavnicima organizovali ovaj kviz koji ima naziv „Sve što umem, dobro znam“. Učenici svih smerova su pokazali svoje znanje i šta umeju, van školskih časova i nadamo se da ćemo u ovakvim događajima uživati i u budućnosti“, rekla nam je Handi Bjelić, direktorka SŠ “Dr Đorđe Natošević“ Inđija.

Pokrajinske institucije u ovom projektu prepoznale su značaj obrazovanja mladih za izazove koje novo vreme nosi.

„Ispred pokrajine ovaj program, počevši od našeg sekretarijata, podržava još tri sekretarijata i mi smo na neki način podelili škole koje su se prijavile i krenuli da ih obilazimo. Ovo je prva škola koju smo posetili i tu smo da damo podršku na sve aktivnosti koji će oni obavljati tokom ovog prgrama“, istakla je Brankica Tabak, podsekretar pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine

Najbolji su poneli pehar, a u publici je ostalo uverenje da dolazi vreme u kome je znanje sve više na ceni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*