Inđija: Počela građevinska sezona

Sa lepim vremenom počela je i građevinska sezona na teritoriji opštine Inđija. U toku su radovi u skoro svim selima, a neki od njih su asfaltiranje parkinga ispred ambulanti u Beški i Maradiku kao i pešačke staze u Novom Slankamenu… Ujedno, intenzivno se vrše i radovi na dogradnji vrtića u ulici Dušana Jerkovića u Inđiji.
Prvi radovi započeti su u centru Novog Slankamena ispred zgrade Mesne zajednice. Nakon dugogodišnjeg čekanja meštani ovog inđijskog sela dobiće javnu rasvetu i nove trotorare, a sve u cilju poboljšanja bezbednosti i  lakše prohodnosti u noćnim satima.
Planirano je i postavljanje oko desetak klupa ispred zgrade Mesne zajednice u Novom Slankamenu, te će ovaj deo sela, kao i do sada biti mesto okupljanja jednog broja meštana.
Pored Novog Slankamena, istovremeno su aktuelni i radovi u drugim naseljenim mestima inđijske opštine.  U toku je osvetljavanje ulica Tihomira Jovića i Dunavske u Čortanovcima. U pitanju su ulice koje vode ka železničkoj stanici. Zatim i uređenje parkinga ispred doma zdravlja u Beški, kao i prilazne staze ka toj ambulanti i ambulantu u Maradiku.
Pored radova po selima, napreduju i oni koji se odnose na dogradnju vrtića u ulici Dušana Jerkovića u Inđiji. Kako je istakao predsednik opštine Inđija Vladimir Gak do 25. marta biće završena prva faza radova.
Gak najavljuje i mnoga druga ulaganja u seosku i gradsku infrastrukturu. Uskoro počinju i radovi na izgradnji trotoara u ulici Nikole Tesle u Ljukovu u dužini od 500 metara. Reč je o glavnoj seoskoj ulici koji vodi ka Rumi i u kojoj ne postoji trotoar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*