Inđija : Bolji dani za sport

Kako stvari realno „stoje“ inđijski sport dobija vetrove u leđa – prvi stiže iz Gradske kuće, a drugi iz „Banovine“, a kako se čulo posle susreta predsednika opštine Vladimira Gaka i pokrajinskog sekretara za omladinu i sport Vladimira Bateza i onim najtežim  problemima  nazire se –  kraj. Naime, nova opštinska uprava nasledila je nedovršenu sportsku halu, koja je davnih godina trebala da bude jedan od objekata Univezijade, a kako je Beograd uskratio „podršku“ ovom dogovoru – teret završetka pao je na opštinu. Ako se tome doda da nisu poštovani neki ključni građevinski uslovi – ova investicija postala je ogroman balast. Gak kaže da je u ovaj sportski objekat, a koji prevazilazi realne potrebe opštine, već uloženo preko 11.miliona i da je neophodno još više od 2. miliona evra. Generalno obećanje rukovodstva opštine je da će se rešenje naći do kraja mandata, a da to građane neže koštati budžetskog novca.

U pokrajinskoj Vladi resor omladine i sporta ima značajnu ulogu – zato ga vodi proslavljeni sportski as – Vladimir Batez, koji je spreman da sa lokalnim samoupravama uspostavi partnerski odnos i bude deo rešenja. Konkursi pokrajinskih fondova otvoreni su za opštine koje znaju pravi značaj sporta i ukupne omladinske politike – zato neće izostati ni podrška opštini Inđija, rekao je Batez.

Opštinska uprava u aktuelnom mandatu posebnu pažnju posvetila je sportu – pre svega obezbedivši budžetskih 10 miliona investicija u sportsku infrastrukturu, plus za izgradnju sportske hale u Beški, istaknuti sportisti su postali deo omladinske elite koja se simbolično nagrađuje računarima, a krovna organizacija Savez sportova efikasano servisira potrebe  za 34 sportska kluba, 5 šahovskih i 3 strukovna saveza.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*