Inđija: Pet godina „Grundfos“-a u Srbiji

Kompanija „Grundfos“ Inđija u godini kada obeležava petogodišnjicu poslovanja u našoj zemlji najavljuje nova zapošljavanja. Danski investitor zadovoljan je poslovanjem u 2016. godini i za ovu najavljuje još bolje rezultate.
Fabrika „Grundfos“ u Inđiji otvorena je u decembru 2012. godine i danas se proizvodnja odvija na prostoru od 25.000 kvadratnih metara u severoistočnoj radnoj zoni, a kompanija trenutno zapošljava oko 470 radnika. Jedan broj njih su invalidna lica koja su posebno zadovoljna tretmanom i uslovima rada kod danskog investitora o čemu svedoči Darko Josimović, operater fleks odeljenja koji već pet godina radi u pomenutom postrojenju.
„Grundfos“ godišnje proizvede oko 16 miliona pumpi za svetsko tržište. Glavni proizvod su cirkulacione pumpe za grejanje i klimatizaciju, kao i druge cirkulacione pumpe za industriju, vodosnabdevanje, otpadne vode i dozirne pumpe. Danas je Grundfos najveći svetski proizvođač cirkulacionih pumpi, koji pokriva oko polovine globalnog tržišta. Kako najavljuju iz kompanije i ove godine planirano je povećanje broja radnika, a samo u toku 2016. zaposleno je oko 100 lica, ističe Maja Milovanović,HR menadžer.
Da je kompanija „Grundfos“ uspešna u prilog tome govori da su uloženi veliki napori kako bi se izvršila prilagođavanja proizvodnje i poslovnog prostora standardima kompanije, odgovarajuća obuka zaposlenih i obezbedio transport opreme i tehnologije, kažu nadležni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*