Inđija: Otvorena ciglana u Inđiji

Pokrajinski premijer Igor Mirović i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak svečano su otvorili ciglanu u Inđiji. Kako je tom prilikom istaknuto, u proizvodnom pogonu zaposleno je oko 60 lica a novi vlasnici, firma Univerzum,  uložili su oko dva miliona evra u novu opremu.
Ciglana u Inđiji  posle nekoliko godina zastoja ponovo je započela proizvodnju. Posče probnog rada od danas su zvanično krenuli “punom parom” sa proizvodnjom cigle i blokova. Aranđelovački “ Univerzum-Kubišnica” uložio je oko dva miliona evra u modernizaciju proizvodnje, pa su tako, između ostalog, kupljene i robotske ruke.
Svaka novi domaći investitor je dobrodošao, poručio je pokrajinski premijer Igor Mirović na svečanom otvaranju ciglane u Inđiji. On je naveo da za građevinskim proizvodima u našoj zemlji postoji velika tražnja, kao i da će deo proizvoda iz inđijske ciglane odlaziti na strano tržište, navodeći da će Vlada Vojvodine svim mogućim alatima i ubuduže podsticati domaće investitore da pokrenu i šire svoju proizvodnju.
Upravna zgrada Ciglane i dvorište površine 2 hektara sada je u vlasništvu Opštine Inđija. Kako je istakao Vladimir Gak, predsednik Opštine, celokupna uprava JKP „Komunalac“ biće preseljena u pomenuti objekat, a mehanizacija u dvorište.
Predstavnici Opštine Inđija i kompanije „Univerzum“ izrazili su želju za proširenjem proizvodnje i eventulanim povećanjem broja radnika kojih, u ovom momentu , ima oko 60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*