Inđija: Održana 10. sednica SO

Na 10. zasedanju lokalnog parlamenta u Inđiji , odbornici su razmatrali o 15 tačaka dnevnog reda. Između ostalog, većinom glasova usvojine su izmene i dopune Plana detaljne regulacije Bloka 44 u Inđiji.
U pitanju je izmena i dopuna osnovnog Plana koji je urađen i donet 2011. godine, ističe Tijana Došen, načelnica Odeljenja za urbanizam i komunalno-stambene poslove opštine Inđija.
-Izmena je rađena u odnosu na prvobitni Plan, pre svega, kako bi se stvorile prostorne mogućnosti za izgradnju novog tržnog kompleksa u Inđiji. Moram da podsetim da je Blok 44 u centralnoj zoni naselja, oivičen ulicama Kralja Petra, Miletićeva i početkom ulice Jovana Popovića.
Blok 44, objašnjava Došen, namenjen je za izgradnju objekata koji podrazumevaju centralne sadržaje, što znači, za izgradnju višeporodičnih stambenih, objekata poslovanja i Opštinske uprave.
Načelnica Odeljenja za društvene delatnosti dotakla se tačke dnevnog reda koja se odnosi na izmene i dopune Plana detaljne regulacije, rekonstrukcije, modernizacije i izgradnje dvokolosečne pruge Beograd –Novi Sad, na teritoriji opštine Inđija istakavši da je do sada, predato 519 zahteva od strane JP „Železnice Srbije“, koji se tiču rešavanja imovinsko-pravnih odnosa, sa vlasnicima parcela u delu u kojem prolazi pomenuta brza pruga.
-U Odeljenju za urbanizam dnevno se obavi između 30 i 40 usmenih javnih rasprava, koje su preduslov za donošenje rešenja o eksproprijaciji. Ako se nastavi ovim tempom, sa novim Planom, ceo posao mogao bi biti završen za pola godine- kaže Tijana Došen i dodaje da je najveći broj zahteva upućen od strane stanovnika naselja Beška.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*