Inđija: Nova oprema za fudbalere

Još jedan događaj u nizu –  u Svezu sportova opštine Inđija : Jedna od članica – Opštinski fudbalski savez, dobio je sportsku opremu, a koja je dodeljena fudbalskim klubovima kojima je najpotrebnja.

Fudbal je i dalje najvažnija, ali –  sporedna stvar na svetu. Fudbalski klubovi, pogotovo oni u nižim rangovima takmičenja, muku-muče da satave kraj-sa-krajem. Fudbalski savez Srbije to zna i skromnim, ali vrednim poklonima pomaže da se fudbal  igra na svim seoskim terenima. Kako je došlo do ove nove donacije, saznajemo od predsednika Opštinskog fudbalskog saveza Slavka Tuvedžića, koji ističe da je Fudbalski savez Srbije svestan stanja u fudbalskim klubovima i da je u stalnoj akciji pomoći. Sada je došao red na Srem – da se pomogne. Ova oprema za klubove će posebno značiti, jer su mnogu u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji.

Savez sportova uz pomoć opštine Inđija intezivno je angažovan u razvoju sporta na svim nivoima takmičenja, kaže Ljubiša Kovačević, sekretar ovog saveza i dodaje da je komisija odlučila da donacija, koju ćine komplet dresovi i po dve leopte, u ovom trenutku dobiju fudbalski klubovi „Fruškogorac“ iz Krčedina, „Sloga“ iz Maradika i „ČSK“ iz Čortanovaca, s obzirom na to da su ovi sportski kolektivi u proteklom periodu iz nepoznatih razloga bili u „zapećku“ i prethodno rukovodsvo nije im posvećivalo potrebnu pažnju.

Uprkos svim finansijskim mukama fudbalska lopta ne prestaje da se kotrlja na čortanovačkom igralištu –  sportski radnici kao što je Mile Poštić, ne odustaju lako, jer je ovom klubu žiro račun blokiran još od 2002. Poštić kaže da im je ovo prva pomoć .

U sledećoj akciji i drugi klubovi dobiće nove fudbalske lopte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*