Inđija : Nova fabrika

Potpisanim protokolom između opštine Inđija i kompanije „Kvas“ za kupovini parcele u inđijskoj industrujskoj zoni postavljeni su „administrativni“ temelji za izgradnju nove fabrike. U severno-istočnu industrijsku zonu uskoro stiže nova fabrika koja će u prvoj fazi proizvoditi čuveni „ruski kvas“, a potom i prirodne voćne sokove, pri čemu će se oslanjati na lokalnu sirovinsku bazu, što će pored 110 direktno zaposlenih u fabrici, anagažovanih u logistici obezbeđenja i transporta, obradovati i voćare inđijske opštine. Predsednik opštine Vladimir Gak ovom prilikom je posebno istakao da je svako novo radno mesto dragoceno, jer brojnim porodicama obezbeđuje egzistenciju. Kako će ova nova fabrika biti izvozno orijentisana napori opštine da se u ovom delu izgradi i carinska zona pokazaće se kao potuno opravdana investicija.

Neposredne kontakte i operacionalizaciju namere investitora da izabere Inđiju kao najpovoljniju destinaciju vodio je direktor doskora „Direkcije za izgradnju“, a sada Javnog preduzeće „Inđija put“ Zoran Milićević, koji kaže da je infestitor pored brojnih ponuda odabrao Inđiji, pre svega zbog profesionalonog pristupa opštinskih službi-

Nova fabrika gradiće se na površini od 1.500 kvadratnih metara, startna proizvodnja je 4. miliona flašica kvasa, a ciljna – 12. miliona. U trećoj godini razvoja u proizvodnju se uvode i prirodni voćni sokovi, a za te potrebe izgradiće se i hladnjača. Predstavnik kompanje „Kvas“ Duško Zdjelar zadovoljan je dosadašnjom saradnjom  i objašnjava da investitoru ako se ponudi i besplatno zemljište, bez infrastrukture – ne znači ništa. Nekad je od administracije dovoljno da ne koči, a na osnovu dosadašnjih kontakata sa rukovodstvom opštine, Zdjelar je uveren da će opštinske službe biti vetar u leđa realizacije ove investicije.

Ova fabrika visoke tehnologije u prve dve  godine zaposliće po 30, a u trećoj još 50 radnika. Za potrebe fabrike kvasa otuđiće se nešto više od 2 hektara, a u ovoj, severo-istočnoj zoni, raspolaže se sa još 86 hektara zemljišta u svojini opštine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*