Inđija: Džipijada

Prvog dana manifestacije, 04. marta Inđinčani su na platou ispred Pošte imali priliku da razgledaju specijalna vozila, a nakon toga džipovi su krenuli u revijalnu vožnju. Drugog dana manifestacije, u Čortanovcima je održano takmičenje u hard, dok je na Jarkovačkom jezeru održano nadmetanje u soft kategoriji.
Vladimir Begić, organizator „Džipijade“ izrazio je zadovoljstvo zbog velikog odziva takmičara.
-Potrudili smo se da organizujemo prvu „Džipijadu“ prema svim standardima po kojima su poznate ovakve i slične manifestacije. Zadovoljan sam brojem takmičara i nadamo se da ćemo sledeće godine, sa još više iskustva, organizovati takmičenje- kaže Begić i dodaje da su manifestaciju organizovali uz pomoć Opštine Inđija.
Milan Predojević, predsednik Skupštine opštine Inđija istakao je da je „Džipijada“, kao i sve ostale manifestacije od velikog značaja za promociju te sremske opštine.
-S obzirom da naša opština ima dobru reputaciju, mi je moramo održati i podići na jedan viši nivo. Organizacija „Džipijade“ bila je ozbiljna i vrlo komplikovana. Hvala ljudima koji su je organizovali, a mi kao lokana samouprava uvek ćemo im pružiti neophodnu podršku- istakao je Predojević.
Pored predstavnika lokalne samouprave, organizacijom i uslovima na prvoj inđijskoj „Džipijadi“ bili su zadovoljni i takmičari.
-Mi u Valjevu već 26 godina organizujemo sličnu manifestaciju i dosta ljudi iz Inđije smo ugostili do sada. Svi se kreću standardnim  putevima i vide kafane pored kojih prolaze, ali ne vide šta se nalazi, na primer, iza brda. Drago mi je što ćemo mi sada u Inđiji videti neke predele za koje nismo znali- Frušku goru, potoke , ravnice i blato- istakao je
Vladan Tanasković, učesnik iz Valjeva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*