Inđija: Utvrđen predlog Odluke budžeta za 2017. godinu

Na sednici Opštinskog veća u Inđiji utvrđen je predlog Odluke budžeta te lokalne samouprave za 2017. godinu. Prema predlogu Odluke budžet za narednu godinu iznosiće 3 milijarde 947 miliona 213 hiljada dinara.
 
Veliki broj socijalnih davanja biće u većem iznosu nego što je to bilo predviđeno ovogodišnjim budžetom. Kako je istakao predsednik Opštine Inđija, Vladimir Gak naknada za svako prvorođeno dete biće povećana na iznos od 40 hiljada dinara, nastaviće se finansiranje troškova vrtića za treće i svako sledeće rođeno dete. 
 
Ostaju i subvencije za besplatne karte u javnom prevozu za đake i penzionere.
Pored socijalnih davanja, akcenat će biti i na investicijama i izradi projektno-tehničke dokumentacije koje je osnov za realizaciju svih projekata. Prioritet je, takođe, opremanje industrijske zone kod „Grundfosa“ površine 82 hektara kao i industrijske zone u Beški. Takođe, planira se asfaltiranje preko 60 neasfaltiranih ulica na teritoriji opštine Inđija u ukupnoj dužini od oko 38 kilometara.
 
Predlog Odluke o budžetu Opštine Inđija za 2017. godinu naći će se pred odbornicima SO Inđija na sednici zakazanoj za 29. decembar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*