Inđija: Uručeni ugovori za subvencije u poljoprivredi

Na opštinskom konkursu za poljoprivredu subvencije za izgradnju plastenika, ograde, nabavku pčelarske opreme, priključne mehanizacije i kupovinu kvalitetnih grla stoke dobilo je 124 poljoprivredna gazdinstva i 2 zemljoradničke zadruge u vrednosti 25 miliona dinara.

Opštinski budžet za poljoprivredu spada u jedan od najvećih u AP Vojvodini i iznosi 34 miliona dinara. Odgovornim i napornim radom lokalnog rukovodstva došlo se u situaciju da se poljoprivredni budžet svake godine korenito povećava, kao i budžeti za studentske stipendije, sportske kolektive, udruženja i ostale.

Koliko je ova pomoć velika pokazuje poređenje sa opštinom Vrbas koja je slična po broju stanovnika i registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, a namenjena sredstva iznose samo 2 miliona dinara.

Jedna od najpopularnijih mera za poljoprivrednike predstavlja subvencija za kupovinu mehanizacije gde su izdvojena značajno veća sredstva. Inače, ova mera do pre 2 godine nije ni bila predviđena budžetom.

Takođe, lep primer koji pokazuje uspešnost subvecija jeste utrostručen broj pčelinjih košnica za poslednje tri godine.

Prilikom uručivanja ugovora, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak istakao je da se opštinski budžet poboljšao i da poljoprivrednici mogu očekivati sve više ulaganja u ovu oblast.

Ono što raduje jeste sve veći broj žena na teritoriji naše opštine koje se odlučuju za bavljenje poljoprivredom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*