Inđija: Udruženje „Gorocvet“ obeležava 10 godina rada

Udruženje „Etnodom Gorocvet“ Inđija osnovano je 06. marta 2007. godine i okuplja žene sa teritorije inđijske opštine sa ciljem da se očuvaju tradicija i stari zanati.  Žene izrađuju predmete koji su karaktersitični u našoj tradiciji ali takođe prilagođavaju i primenjuju tradicionalne motive u savremenom životu.U okviru obeležavanja desetogodišnjice rada u Galeriji Kuće Vojnovića svečano je otvorena izložba “ Zlatne niti tradicije”. Izložene su azbuke, minijature i obeleživači u tehnici veza i zlatoveza , a inspirisane ćirilicom I motivima srednjovekovne Srbije. Kako ističe Jovanka Šovljanski, predsednica Udruženja ovaj projekat nastaviće I sledeće godine.
Projekat čija je kruna izložba “Zlatne niti tradicije” Udruženje “Gorocvet” sprovelo je kroz njavne radove u period od 01. juna do 30. septembra u saradnji sa Etno mrežom, NALED-om i Opštinom Inđija. Minijature i azbuke koje su nastavile tokom četiri meseca koriste se i kao poslovni pokloni prilikom protokolarnih poseta Opštini Inđija, istakla je Violeta Jovanović, predsednica NALED-a.
Svečanom otvaranju izložbe i obeležavanju desetogodišnjice rada udruženja Gorocvet prisustvovali su i predstavnici Opštine Inđija. Dragana Radinović, zamenica predsednika opštine Inđija istakla je da lokalna samouprava pomaže i pomagaće i dalje rad udruženja žena.
Izložba “Zlatne niti tradicije” traje do 15. decembra i ulaz je slobodan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*