Inđija: Sutra počinje „Beška fest“

U organizaciji Turističke organizacije opštine Inđija i Zavičajnog društva „Stara Beška“ u petak i subotu, 2. i 3. septembra, u centru Beške, održaće se peta po redu manifestacija „Dani vojvođansko-bavarske kulture – BEŠKA FEST 2016” koja svojim međunarodnim karakterom i bogatim sadržajem privlači veliku pažnju medija i veliki broj posetilaca.
Razlog organizovanja ovakvog festivala u Beški je taj što Beška ima partnerstvo i dugogodišnju saradnju sa bavarskom opštinom Karlshuld. Manifestacija stoga podrazumeva posetu i učešće gostiju iz Nemačke.
Sa željom da se kultura, tradicija i gastronomija Vojvodine i Bavarske predstave na jednom mestu, u okviru manifestacije se organizuju Gastro fest, Etno festival, bogat kulturno-umetnički program vojvođanskih KUD-ova, nastup bavarskih muzičara, Bavarian beer party, koncert tamburaškog ansambla “Ravnica” iz Subotice i pop-rok koncert benda “Betty Boom”.
Pored zanimljivog programa, oba dana od 18 časova, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa gastronomskim specijalitetima Bavarske i Vojvodine. Naime, u Bešku dolaze gosti iz Bavarske sa svojom muzičkom grupom, ali i sa čuvenim bavarskim kobasicama, perecama, kiflama… Od poslastica na meniju naći će se i princregent torta, švarcvald torta, kolač binenštih, kuglofi, bavarski kolači sa jabukama i šljivama. Točiće se i čuveno originalno bavarsko pivo.
Domaćini će i ove godine pripremiti specijalitete iz bogate vojvođanske trpeze – beščanske kobasice, domaće pljeskavice, švargle, džigernjače, šunku, jela sa roštilja… U ponudi će biti i stari, zaboravljeni vojvođanski kolači – kolač na kukurzovini, salčići, krofne, lenje pite, štrudle sa makom, orasima i višnjama.
Organizatori manifestacije su Turistička organizacije opštine Inđija i Zavičajno društvo „Stara Beška“, a suorganizatori KUD „Branko Radičević“ Beška, Kancelarija za mlade opštine Inđija i Društvo Etnoart“ iz Inđije. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Opštine Inđija, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*