Inđija: Radovi na uređenju lokalnih puteva i komunalne infrastrukture

Građevinska sezona u inđijskoj opštine je počela – prvi posao je već okončan u Ljukovu – izgradnja puta do mesnog groblja. Sličana investicija se završava i u Novim Karlovcima.

„Ljudi su parkirali po njivama, sad smo im obezbedili 15 parking mesta. Na groblju se radi wc i pomoćne prostorije za potrebe naših građana i u planu nam je da proširimo parking kod Doma zdravlja“, rekao je Peca Marinković, predsednik Saveta MZ Novi Karlovci

Ove godine ovu lokalnu samoupravu očekuje velika investicija, kaja se u papirologiji odužila, a to je asfaltiranje svih lokalnih puteva za čije opremanje do sada nije bilo dovoljno novca. U međuvremenu, dok se procedura realizacije javno-privatnog partnerstva ne realizuje, investira se u male radove, ali koji žiteljima svih naselja mnogo znače. Zato nije zaboravljen ni Stari Slankamen, jedno od najmanjih sela opštine.

„Radiće se asfaltiranje dve ulice ukupne dužine oko 700 metara. Ono što je prioritet jeste da se sad uradi 400 m puta prema Pravoslavnoj crkvi u Starom Slankamenu, s obzirom na to da će u maju biti održana proslava 550 godina postojanja crkve Svetog Nikole i učinićemo sve da infrastruktura koja ide ka crkvi bude onakva kakva treba“, istakao je Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija

Dobra saradnja sa svim mesnim zajedncama uslov je da se otkriju prave potrebe žitelja svih naselja, ali rukovodstvo opštine je i u neposrednom kontaku sa građanima i na njihov poziv izlazi na teren, kao što je slučaj u inđijskoj ulici Jovana Popovića, gde jedna opasna krivina ugožava bezbednost građana.

Ovi mali građevinski radovi kada se saberu iznosiće desetine miliona dinara, zato je ove godine skoro duplirana budžetska stavka održavanja, kao izraz ukupnog domaćinskog upravljanja opštinskom kasom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*