Inđija: Punjenje budžeta od poreza na imovinu i zarade

Punjenje budžeta opštine Inđija i u 2017. godini vršiće se u najvećoj meri od naplate poreza na imovinu i zarade. Predsednik OpštineVladimir Gak kaže da je to podsticaj za lokalne samouprave u smislu privlačenja novih investicija i proširenja kapaciteta kod postojećih. Lokalna vlast intenzivno radi na tome da se otvori što više radnih mesta i već u utorak 24. Januara, nemačka kompanija IGB Automotiv otvara novo postrojenje u kojem će raditi oko 500 lica.
Kao i sve lokalne samouprave i Opština Inđija oslanja se na prihode od poreza na imovinu i zarade kada je u pitanju punjenje lokalnog budžeta, te je logičan sled stvari privući što veći broj investitora koji prvobitno moraju izgraditi postrojenja a zatim i zaposliti određen broj lica. Predstavnici Opštine Inđija ističu da 1500 radnika sa prebivalištem na teritoriji te sremske lokalne samouprave radi u okolnim opštinama i gradovima. Od njihovih zarada ostvaruje se određeni prihod kroz naplatu poreza ali je cilj da se u budućem periodu i za njih obezbede radna mesta u Inđiji čime bi se ostvario veći prihod od poreza na zarade.
Opština Inđija u svom vlasništvu ima više od 80 hektara zemljišta u severoistočnoj radnoj zoni koju će ponuditi potencijalnim ulagačima. Već za koji dan, prema najavama prednika opštine, biće potpisan ugovor sa investitorom o kojem će biti više reči narednih dana. Uporedo sa privlačenjem novih investicija i postojeći proširuju svoje kapacitete. Nemačka kompanija IGB Automotive prednjači u tome i kako je najavljeno krajem septembra prošle godine, na proslavi devetog rođendana kompanije, otvara se još jedno postrojenje u Inđiji  u kojem  će raditi 500 lica. Svečano otvaranje je zakazano za 24. januar, a određeni broj novih radnika već je prošao neophodnu obuku za rad na mašinama.
Poigb_automotive_comp_indjija_241213red nemačke kompanije IGB Automotive, u inđijskoj opštini posluje čitav niz uspešnih stranih kompanija poput danskog „Grundfosa“, „Martini gradnje“, „Henkela“… O dobrim uslovima govore dugogodišnji, zadovoljni radnici, među njima i Dragana Rađenović koja radi u nemačkoj kompaniji „IGB“.
Podsećamo, budžet opštine Inđija za tekuću godinu projektovan je na 3 milijarde 947 miliona 213 hiljada dinara. Od poreza na imovinu i zarade očekuje se da će se ostvariti prihod u budžetu od oko 60-70 odsto od ukupne sume.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*