Bačka Palanka: Potpisani ugovori za učeničke i studentske stipendije Bačka Palanka: Potpisani ugovori za učeničke i studentske stipendije
U Velikoj sali Skupštine Opštine Bačka Palanka, predsednik Opštine Branislav Šušnica juče je potpisao ugovore sa studentima i učenicima kojima su dodeljene stipendije za... Bačka Palanka: Potpisani ugovori za učeničke i studentske stipendije

U Velikoj sali Skupštine Opštine Bačka Palanka, predsednik Opštine Branislav Šušnica juče je potpisao ugovore sa studentima i učenicima kojima su dodeljene stipendije za 2017. godinu.

Stipendije je dobilo 90 studenata i 60 učenika. Studentska stipendija iznosi 5 hiljada, a učenička 4 hiljade dinara. Stipendije će se isplaćivati jednom mesečno, u narednih 10 meseci.

Svi koji su se prijavili na konkurs za dodelu stipendija, morali su da zadovolje određene kriterijume.

-Prijavljeni su morali da imaju prebivalište na teritoriji opštine Bačka Palanka. Da nisu ponavljali razred u školi ili obnovili godinu na studijama.  Minimalni prosek ocena kod studenta morao je  da bude 8, a kod učenika 4.50. Kod učenika su prednost imali oni koji imaju diplome sa opštinskih ili republičkih takmičenja- rekla je na dodeli stipendija Branislava Danilov, saradnik za učenički i studentski standard Opštine Bačka Palanka.

Isplata stipendija počeće krajem februara.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar