Inđija: Premijerka Brnabić otvorila logistički centar kompanije „Agromarket“

Premijerka Srbije Ana Brnabić otvorila je danas novi logistički centar jednog od vodećih snabdevača tržišta pesticida, semenske robe i garden uređaja u regionu, kompanije „Agromarket“, koji trenutno u tom gradu zapošljava 65 radnika.

Pored premijerke, svečanom događaju prisustvovao je predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak koji je tom priliko0m istakao  da je u pitanju još jedna u nizu uspešno realizovanih investicija koje su dokaz njegove tvrdnje, da će ta lokalna samouprava do 2020. godine postati najveće gradilište u Sremu, ujedno, zahvalivši se premijerki Srbije na prisustvu i podršci koju ova opština dobija od Vlade.

– Ove godine cilj Vlade Srbije biće ubrzanje ekonomskog rasta, kojeg neće biti bez pokretanja lokalnog ekonomskog razvoja – rekla je Brnabić nakon obilaska novog centra i dodala da lokalne samouprave moraju same da se aktiviraju u unapređenju klime poslovanja u svojoj sredini.

Dodala je da će država pomoći lokalnim samoupravama sa 320 miliona dinara, od čega će 80 odsto ići u lokalnu infrastrukturu.

Brnabić se prethodno sastala sa predsednikom opštine Inđija Vladimirom Gakom i drugim predstavnicima lokalne samouprave u zgradi opštine Inđija.

Poslovno-skladišni objekat logističkog centra prostire se na 15. 000 kvadratnih metara, a prima i isporučuje robu preko 14 automatskih pretovarnih rampi. Ukupna vrednost investicije iznosi 7,5 miliona evra, od čega je vrednost građevinskog objekta šest miliona, a opreme 1,5 milion evra.

Skladišni prostor raspolaže moderno opremljenim regalnim skladištem kapaciteta 15. 500 paletnih mesta, koje opslužuju 30 visokoregalnih i drugih viljuškara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*