Sremska Mitrovica: Predstavljeni prostorni planovi od značaja za Srem

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana je javna prezentacija prostornih planova od regionalnog značaja za Srem. Javna prezentacija održana je u okviru projekta „Jačanje kapaciteta u pripremi i sprovođenju regionalnih infrastrukturnih projekata opština Sremskog okruga“.

Predstavljeni su Prostorni plan područja posebne namene regionalnog sistema navodnjavanja Srema, Prostorni plan područja posebne namene regionalnog sistema vodosnabdevanja Istočni Srem, kao i koncept buduće izrade Prostornog plana područja posebne namene zaštite sliva reke Save izgradnjom komunalne infrastrukture prečišćavanja otpadnih voda u Sremu.

Usvojeni prostorni planovi od velikog su značaja za regionalni razvoj Srema, posebno za oblast vodoprivrede i poljoprivrede. Javnoj prezentaciji prisustvovali su predstavnici sremskih lokalnih samouprava, pokrajinskih institucija, Zavoda za urbanizam Vojvodine i Regionalne razvojne agencije Srem.

Projekat finansira Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, a sprovodi Regionalna razvojna agencija Srem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*