Inđija: Planska dokumenta za rekonstrukciju pruge i industrijske zone

Plan detaljne regulacije takozvane brze pruge na teritoriji opštine Inđija donet je 2011. godine, ali je prilikom realizacije utvrđeno da postoji potreba za većom površinom za oko 12 ha i to u delu tunela kod Čortanovaca. Iz tog razloga javila se potreba za izmenom Plana detaljne regulacije čiji je predlog usvojen ne današnjoj sednici Opštinskog veća u Inđiji. Prema rečima predsednika opštine Vladimira Gaka, radi se o izgradnji još jednog koloseka koji će omogućiti kretanje vozova brzinom do 200 km/h. Takođe, brza pruga doprineće i daljem privlačenju stranih investitora. S obzirom da će ruske železnice investirati u rekonstrukciju i modernizaciju pruge na teritoriji opštine Inđija, kako potvrđuje Gak, postoje najave da će izdvojiti sredstva zarekonstrukcije jedne od škola na teritoriji ove opštine.
Владимир Гак
Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija
 
Na današnjoj sednici Opštinskog veća u Inđiji usvojen je i predlog Odluke o izradi Plana detaljne regulacije za deo industrijske zone u Beški. To je korak napred ka realizaciji plana lokalne samouprave koji se tiče opremanja industrijske zone u pomenutom selu nakon čega, kaže Gak, očekuju i konkretne razgovore sa investitorima koji bi u budućnosti gradili postrojenja na ovom mestu.
 
Pored pomenutih Odluka, inđijski Većnici utvrdili su predloge Rešenja o izmenama i dopunama statuta svih pet javnih preduzeća. Pomenute izmene vršene su u skladu sa zakonom i odnose se na mogućnost imenovanja tri izvršna direktora u svakom od javnih preduzeća. Sednica SO inđija na kojoj će se, između ostalog, glasati i o pomenutim Odlukama i Rešenjima zakazana je za utorak, 11. septembar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*