Inđija: Novi traktori za JP „Komunalac“

Bez alata nema zanata- znaju to i u inđijskom komunalcu s obzirom na oldtajmerski vozni park. Radionica ima ulogu operacione sale, jer produžava život vozilima i do 30 godina. Zato dolazak novog višenamenskog traktora pravo je osveženje.

U ovom događaju je i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak, ali više da upozori najširu javnost na stanje mehanizacije u ovom preduzeću.

– Rešili smo da konferenciju napravimo ovde kako bi naši sugrađani mogli da se upoznaju sa onim čime je JP Komunalac do juče raspolagalo. Kada pogledate sa kojom mehanizacijom je radio i uzmemo u obzir činjenicu da u ovo preduzeće preko 15 godina nije došla nijedna nova mehanizacija, onda možemo reći da su ovi ljudi uložili vanredne napore kako bi sve funkcionisalo kako treba, a da to građani ove nedostatke u što manjoj meri osete, rekao je Gak.

Kako bi ovo javno preduzeće izvršilo sve zadatke od prikupljanja smeća, održavanja zelenila, čišćenja javnih površina i groblja do zimske službe održavanja lokalnih puteva, direktor Komunalca Dušan Lemajić najavio je i kupovinu novog kamiona koji bi značajno doprineo efikasnijem radu.

Pored teretnih, vozni park Komunalca osvežen je i putničkim automobilima. Mehaničarska radionica se i ovog puta pokazala kao spas u situaciji kada ovo i druga javna preduzeća iz tekućeg poslovanja ne mogu izdvojiti sredstva za nabavku novih vozila.

Ovaj članak je realizovan kao projekat „Info- Inđija: svuda i uvek“, koji sufinansira Opština Inđija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*