Inđija: Nove investicije za smanjenje nezaposlenosti

U Inđiju bi uskoro trebalo da stigne novi investitor koji će, prema najavama čelnih ljudi te lokalne samouprave, otvoriti oko 70 novih radnih mesta. Građevinska firma “Zlatibor gradnja“ prošle nedelje je podnela zahtev za otkup zemljišta u severoistočnoj radnoj zoni, te se radi o još jednoj domaćoj investiciji koja stiže u Inđiju. Pored toga, lokalna samouprava i dalje intenzivno radi na privlačenju novih investitora koji bi otvorili radna mesta za nezaposlene, ali i prihodovali sredstva u budžet Opštine Inđija.
„Podnet je zahtev „Inđija putu“ za kupovinu zemljišta. Još jedan investitor je zainteresovan, ali konačnu reč ćemo dati kada se procedura sprovede, da vidimo da li će to biti „Zlatibor gradnja“ ili će se možda nego drugi javiti na licitaciju, što je svakako zakonski moguće. Nema dana da ne vodimo razgovor sa nekim od investitora i ukoliko se zainteresovanost za našu industrijsku zonu nastavi ovim tempom, mi do kraja godine više nećemo imati slobodnog zemljišta“, istakao je Gak.
 
Da će Inđija do 2020. godine postati najveće gradilište u Sremu sve je izvesnije jer se spisak investitora iz meseca u mesec povećava. Na pomolu je nova investicija, sa domaćom adresom, koja bi trebala da uposli oko 70 radnika. Građevinska firma “Zlatibor gradnja” prošle nedelje je podnela zahtev za zakup zemljišta površine oko 2 hektara u SI industrijskoj zoni gde bi, prema najavama, trebali da izgrade objekat od 10 hiljada kvadrata.
 
U decembru prošle godine na evidenciji Nacionalne službe bilo je nešto više od 1900 nezaposlenih lica sa teritorije opštine Inđija, što je oko 4,5 odsto. S obzirom da je počela ili se privodi kraju realizacija šest novih investicija očekivanja su da će biti otvoreno ukupno oko 800 radnih mesta što će, u ovom trenutku dosta uticati na smanjenje broja nezaposlenih. Taj trend će se nastaviti, kaže Gak I dodaje da lokalna samouprava čini sve kako bi se procenat nezaposlenih znatno umanjio.
Gak se osvrnuo i na stanje u severoistočnoj radnoj zoni, gde je na raspolaganju novim investitorima još oko 17 hektara. Uskoro, tvrdi, javiće se potreba za otkupom dodatnih 40 hektara jer moraju uvek imati određen broj parcela na raspolaganju kako bi svakom investitoru omogućili dolazak I ulaganje u ovu sremsku opštinu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*