Inđija: Nagrađeni najbolji u školskom sportu

Opština Inđija bila je domaćin svečanosti na kojoj su dodeljene nagrade najboljim školama Srema u školskom sportu za 2015/2016. godinu. Svečanosti je, pored predstavnika Opštine Inđija, Saveza sportova i škola koje su nagrađene, prisustvovao i predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković.
Među najuspešnijim sremskim školama u školskom sportu su osnovne škole “Veljko Dugošević”, “Dušan Jerković” i “Zmaj Jova Jovanović” iz Rume kao i osnovna škola “ Petar Kočić” iz Inđije. U kategoriji srednjih škola nagrađene su Ekonomska škola “9. maj” iz Sremske Mitrovice i inđijska Gimnazija.
 
Na svečanoj dodeli nagrada najuspešnijim sremskim obrazovnim ustanovama u školskom sportu, predstavnici Saveza za školski sport Srbije istakli su da je Srem kao okrug najorganizovaniji. Sremski đaci takmiče se u ukupno 14 sportskih grana u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Opština Inđija opredelila je 53 miliona dinara u ovogodišnjem budžetu za razvoj sporta a jedan deo tih sredstava biće uložen u razvoj školskog sporta. Kako je istakao predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak ta lokalna samouprava ima jedan od najvećih budžeta za sport u Sremu.
Da se sportski rezultati u opštini Inđija itekako cene u prilog tome govori I činjenica da će od ove godine najuspešniji biti nagrađivani lap top računarima. Takođe, Opština Inđija u buidžetu za tekuću godinu predvidela je 10 milina  dinara ta unapredjenje sportske infrastructure sa akcentom na seoske sredine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*