Inđija: Monodrama „Ana“ inđijske glumice Teodore Marčete u Kulturnom centru

U nedelju inđijska publika imaće priliku da u Kulturnom centru pogleda monodramu „Ana“ u izvođenju Teodore Marčete, 24- godišnje glumice iz Inđije. Teodora je svoje prve glumačke korake napravila u Pozorišnoj radionici KC Inđija, a danas je master na Akademiji dramskih umetnosti u Novom Sadu.
Iz Kulturnog centra Inđija poniklo je nekoliko, mladih, profesionalnih glumaca, a sve zahvaljujući Pozorišnoj radionici koja je, može se reći, bila osnova i prvi stepenik ka njihovom životnom opredeljenju. Jedna od njih je i 24- godišnja Teodora Marčeta koja je završila studije na novosadskoj Akademiji dramskih umetnosti. Njen master rad, monodrama „Ana“ po motivima romana „Ana Karenjina“, novosadska publika videla je u aprilu ove godine, dok će inđijska moći da je pogleda 03. decembra.
„To je projekat koji sam ja radila za svoj master rad. Premijera je bila u aprilu, a u Kulturnom centru Inđija će ovo biti deveto igranje. Svaki mesec je na repertoaru u Pozorištu mladih u Novom Sadu, a gostovali smo na nekoliko festivala“, rekla nam je Teodora Marčeta, glumica iz Inđije
Teodora je godinu pre upisa na Akademiju dramskih umestnosti provela u Pozorišnoj radionici Kulturnog centra u Inđiji. 2012. godine je upisala fakultet i od ove godine ime zvanje master glumice. Za vreme koje je provela u Pozorišnoj radionici, koju je tada vodio reditelj Jovan Grujić vežu je samo lepe uspomene.
„Bilo nam je prelepo, tražila sam mesto na koje ću da pobegnem od svih stvari koje su me okruživale tada i onda sam došla na pozorišnu radionicu i veoma mi je drago što je sada ja vodim“, istakla je Teodora.
 Danas 24- godišnja Teodora uči srednjoškolce prvim glumačkim koracima kao mentor u Pozorišnoj radionici, iz koje je i sama potekla. Kako kaže, nedavno je završena audicija nakon koje je izabrano 13 mladića i devojaka sa kojima već ozbiljno radi, a i oni će joj pružiti podršku 03. decembra u Kulturnom centru tokom izvođenja monodrame „Ana“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*