Inđija: Izgradnja vrtića moraće da sačeka

Na poslednjem sastanku Sistema 48 u Inđiji, između ostalog, bilo je reči o nedavno završenom upisu dece u vrtić. Kako su izvestili predstavnici PU „Boško Buha“, ove godine na listi čekanja ostaće oko 250 mališana i kako je rekao predsednik Opštine Inđija, taj problem može se rešiti samo izgradnjom novog vrtića.

Međutim, kako kaže, taj projekat će morati da sačeka realizaciju još neko vreme jer je u toku promena Plana detaljne regulacije za zemljište kod Hrama Cara Konstantina i Carice Jelene, u čijoj blizini treba da se gradi objekat.
-Imamo izmenu Plana iz nekoliko razloga i zato kasnimo, jer je potpuno neisplativo da se menja samo zbog izgradnje vrtića pa da ga opet to radimo kada budemo trebali da počnemo sa izgradnjom kadrovskih stanova koji će se nalaziti, takođe, u tom delu grada. Puno je procedura i moramo da se strpimo sa izgradnjom vrtića- kaže Gak i dodaje da će Opština Inđija biti pionir u našoj zemlji kada su u pitanju ovakve mere koje za cilj imaju da zadrže mlade kadrove.
– Imamo plan da izgradimo tri zgrade u kojima će mladi iz naše opštine moći da dobiju stanove na korišćenje na period od 20-30 godina- kaže predsednik Opštine Inđija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*