Inđija: Formirano novo javno preduzeće

Javno preduzeće Direkcija za izgradnju opštine Inđija reorganizovano je u novo javno preduzeće, a deo delatnosti prenesen je na novo Odeljenje Opštinske uprave opštine Inđija.
Kako navodi predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak dugo se tragalo za idealnim rešenjem koje se ogleda u reorganizaciji pomenutog javnog preduzeća.%d0%b8%d0%bd%d1%92%d0%b8%d1%98%d0%b0-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4-2-26-11
– Većina opština i gradova u našoj zemlji odlučilo se da Direkcije za izgradnju pripoje Opštinskoj upravi formirajući Odeljenja koja bi se bavila tom vrstom delatnosti. Smatram da manje organizacione jedinice ostvaruju bolju produktivnost i efikasniji rad te smo odlučili da je najbolje rešenje reorganizovati postojeću Direkciju i formirali smo novo javno preduzeće za upravljanje putevima i parkiralištima „Inđija put“.  Naziv je takav s obzirom da zakon nalaže da mora postojati neko ko je upravljač putevima, a potpuno je logično da to nastavi da radi kadar koji je radio u Direkciji- kaže Gak.
Predsednik Opštine Inđija ističe da će pored održavanja puteva i upravljanja parkiralištima novoformirano javno preduzeće obavljati još nekoliko delatnosti koje su bile u ingerenciji nekadašnje Direkcije za izgradnju.
-Održavanje javne rasvete ostaće u nadležnosti novoformiranog javnog preduzeća jer je u pitanju izuzetno kompleksan posao. Na sastancima Sistema 48 lako je uočljivo da se najveći broj zahteva građana upravo odnosi na funkcionisanje javne rasvete. Takođe, moraće da se poveća i efikasnost parking servisa, s obzirom da se godišnji prihod od naplate parkinga kreće oko 10 miliona dinara, što nije dovoljno ukoliko hoćemo da zadržimo tu delatnost. Takođe, novo javno preduzeće obavljaće stručni nadzor i konsultacije vezane za nove investicije.
Gak se osvrnuo i na broj zaposlenih u Direkciji ističući da neće doći do velikih promena.
  gak1
 -Očekujemo da će JP za upravljanje putevima i parkiralištima biti operativno i samoodrživo. Svaki dinar moraće sami da zarade, više nema izdvajanja novca iz budžeta samo zato što neko javno preduzeće postoji,  već ono što zarade i urade od toga će imati prihode- ističe Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*