Inđija: Ana Bajić, reprezentativka Srbije u tekvondou- dobitnica Oktobarske nagrade

 

U subotu, 22. oktobra na svečanoj sednici SO Inđija Oktobarska nagrada po drugi put biće uručena Ani Bajić, reprezentativki u tekvondou. Ana je najviše priznanje Opštine Inđija dobila za izuzetne rezultate u radu i najviša dostignuća u oblasti sporta. Ana Bajić je  tekvondo počela da trenira sa osam godina. Kako i sama kaže, na početku nije bila preterano zainteresovana za ovaj sport, a i njen trener nije mogao da je usmeri na pravi put jer je bila previše nemirna. Dugo je trenirala da bi prvi put otišla na takmičenje. Tekvondo je ozbiljno shvatila tek u trenutku kada je prvi tim dobio trenerku, koju ona nije, jer se nije dovoljno potrudila da bude deo selekcije koja je tada odlazila na takmičenja. Tada se kod Ane probudio srpski inat i danima je sama trenirala određene udarce kako bi i ona krenula na takmičenja.
 ana1
Ana je osvojila bronzu  sa Svetskom prvenstvu u Meksiku a zatim i bronzu na Evropskom prvenstvu Azerbejdžanu. Za nju su, kako i sama kaže, to dve veoma značajne medalje, pogotovo što zna koliko je napora uložila kako bi ostvarila pomenute rezultate.
 Sa evropskom i svetskom medaljom Ana Bajić imala je šansu za plasman na Olimpijske igre, međutim morala je da skine određen broj kilograma kako se ne bi takmičila u istoj kategoriji kao Milica Mandić. Kako kaže, skidala je i po osam kilograma, uložila veliki napor i trud,  ali plasman na najmasovnije svetsko takmičenje je izostao. Ipak ova 21-godišnja Beščanka nije odustala od svojih snova i ciljeva a to su Olimpijske igre u Tokiju.
 Trenutno najuspešnija inđijska sportistkinja je dobitnica ovogodišnje Oktobarske nagrade za izuzetne rezultate u radu i najviša dostignuća i ostvarenja u oblasti sporta. Inače, Ana je već jednom nagrađena Oktobarskom nagradom i to 2013. godine.
 
– Htela bih da se zahvalim Opštini Inđija koja mi je ukazala tu čast da po drugi put budem dobitnica Oktobarske nagrade. Nadam se da sam svojim rezultatima zaslužila da je dobijem. Pored svih osvojenih medalja čast je kada dobiješ priznanje od opštine u kojoj živiš- kaže Ana.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*