Hrana kao lek

Daniela Stamenković, fitnes instruktorka i savetnik za ishranu smatra da je fitnes najbolji put do lične transformacije, kako fizičke, tako i psihičke. Kako kaže, vežbanje joj je pomoglo u svim sferama života.
-Kada to kažem, prvenstveno mislim na lakoću s kojom se nosim sa svakodnevnim obavezama, problemima, stresom i ostalim životnim situacijama. Od lenje, letargične, pasivne i gojazne osobe koja je vodila sedentarni način života, uz treninge sam postala sušta suprotnost – navodi Daniela.
Daniela ističe da fizičko vežbanje može da zameni mnoge lekove, ali da ni jedan lek ne može zameniti fizičko vežbanje. Lekovi, kako kaže, uglavnom leče posledice, ali ne leče uzrok, a baš taj uzrok se rešava drugačije, dok je fizička aktivnost prevencija svih bolesti.
Kaže se da su dve noge našeg organizma fizičko vežbanje i zdrava ishrana, kako je savetnik za ishranu, Daniela Stamenković je naglašava da je voda eliksir zdravlja, te da se njenim konzumimranjem, čovek „pere iznutra.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „OSI-Pružimo im podršku“ koji je sufinansiran iz sredstava Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*