Godišnjica korone u Srbiji (VIDEO)

Proteklih godinu dana proveli smo u strahu za svoje i zdravlje svojih porodica i prijatelja. Navikli smo na skraćeno radno vreme mnogih institucija, a svoje navike smo prilagodili uslovima koje nam je nametnula pandemija virusa korona. I ovh dana ponovo se privikavamo da ne rade fizerski i kozmetički saloni, ugostiteljski objekti, tržni centri, teretane i tako će prema odluci kriznog štaba biti sve do ponedeljka.

Zatvoreni kafici i restorani. Katanci i spuštene roletne na mnogim trgovinskim radnjama su i današnja slika u Rumi. To samo potvrđuje da se nove epidemiološke mere poštuju u potpunosti. Zaposleni u tim objektima baš i nisu srećni zbog zatvaranja do ponedeljka, ali očekuju da će se već sledeće nedelje situacija promeniti.

Gradski trg u Rumi je skoro prazan. Bašte kafića koje su prošle nedelje bile pune, ovih dana su bez gostiju. Ista situacija je i u ostalim sremskim gradovima, a manjoj gužvi na ulicama doprinosi i nešto lošije vreme ovih dana.

Svi se nadaju boljoj situaciji već sledeće nedelje, kada bi barem manje trgovinske radnje mogle biti otvorene jer u njima nikada nije prevelika gužva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*