Glavna ulica u Rumi zasijala punim sjajem

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević presekli su danas vrpcu i svečano otvorili rekonstruisanu Glavnu ulicu u Rumi.

Rekonstrukcijom, vrednom 166 miliona dinara, obuhvaćen je centralni deo Glavne ulice u dužini od blizu jedan kilometar. Preko 130 miliona dinara u moderniji i lepši izgled Glavne ulice uložila je Vlada AP Vojvodine, posredstvom Uprave za kapitalna ulaganja, dok je ostatak sredstava obezbedila Opština Ruma.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić zahvalio se Pokrajinskoj vladi što je prepoznala značaj ovog projekta za građane Rume, kao i na podršci u privlačenju investicija.

– Ponosan sam što smo uspeli da ulicu otvorimo baš na današnji dan, na veliki praznik Dan Opštine Ruma, kada obeležavamo i slavu grada i stogodišnjicu prisajedinjenja Srema Kraljevini Srbije. Bez podrške Vlade AP Vojvodine rekonstrukcija bi bila znatno teži posao, no, sa ovog mesta moram uputiti zahvalnost i Vladi Srbije i predsedniku Republike, jer sav onaj uložen trud u proteklih pet godina krunisan je velikim projektima koje smo realizovali u 2018. godini – kazao je Mančić i podsetio da je u Buđanovcima ove godine, zajedničkim snagama sa Pokrajinom uloženo 60 miliona dinara u sanaciju dve važne saobraćajnice. Buđanovci sada imaju kolovoz šest metara širine sa ivičnjacima, što je pitanje da li ima ijedno drugo selo u Srbiji, istakao je Mančić.

– 45 miliona dinara je zajedno sa Upravom za kapitalna ulaganja uloženo u osvetljenje radne zone „Rumska petlja“. Cela radna zona od 228 hektara je stavljena pod rasvetu. Završavamo projekat izgradnje prečistača koji je Ministarstvo privrede podržalo sa 100 miliona dinara. Završena je izgradnja kompleksa za konjički sport, a kroz projekat „Horis“ je obezbeđeno blizu 400.000 evra. Velika sredstva smo uložili u unapređenje putne infrastrukture, a činjenica da je rekonstrukcija Glavne ulice završena pre roka, je za ponos i diku svih nas. Za to imaju zasluge svi, od nas u opštinskoj vlasti, do izvođača radova, a i samo vreme nam je omogućilo da se posao nesmetano odvija – rekao je Mančić završivši svoje obraćanje rečima: „Živela Ruma, živela Srbija“.

Potpredsednik Milićević se obratio na Gradskom trgu i svim građanima Rume i Srema čestitao 24. novembar, kada se obeležava stogodišnjica od Velikog narodnog zbora u Rumi i prisajedinjenja Srema Kraljevini Srbiji, kao i Dan opštine, koji Rumljani danas slave.

– Pokrajinska vlada je u protekle dve i po godine uložila blizu 660 miliona dinara u razvoj opštine Ruma – naglasio je potpredsednik Milićević i dodao da su u saradnji sa Republičkom vladom i Opštinom Ruma realizovani brojni značajni projekti, pre svega u privlačenju velikih investitora i otvaranju novih radnih mesta.

– Smatramo da je to najbolji model razvoja kada se sva tri nivoa vlasti udruže, zajedno investiraju, zajedničkim naporom razvijaju celu našu zemlju, ali naravno i pojedinačne lokalne samopurave. Sa stanovišta Pokrajinske vlade mogu jasno da kažem da ćemo nastaviti sa opštinskim rukovodstvom da radimo na ovaj način kako smo radili u prethodne dve i po godine – poručio je Milićević.

Svečanost otvaranja Glavne ulice uveličali su dramski umetnici i vokalni solisti. Program je otvorio Oliver Njego,solista Beogradske opere, izvedbom himne „Bože pravde“, a nastupili su i glumci Narodnog pozorišta u Beogradu Tihomir Arsić, Ivana Žigon sa odlomkom iz predstave „Solunci govore“ – „Božić 1916“ i pesmom „Na Zejtinliku“ Desanke Maksimović. Trubač Ljubomir Stoiljković, je odsvirao „Marš na Drinu“, dok su glumci Lepomir Ivković i Boško Puletić odigrali komad „Vreme časti i ponosa“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*