Festival lampiona „Osmeh na dar“ u Novom Sadu

Ovog vikenda održan je četvrti po redu festival lampiona na Keju žrtava racije u Novom Sadu pod nazivom „Osmeh na dar“.
Kao i svake godine, ovaj, sada već tradicionalni festival imao je humanitarni karakter. Svaki posetilac imao je priliku da kupi lampion po simboličnoj sumi od 300 dinara, a oni koji su želeli i bili u
mogućnosti mogli su da prilože više novca.
Iako je bilo svega nekoliko stepeni iznad nule, to nije sprečilo Novosađane da se odazovu u velikom broju, da uživaju u preldivnoj atmosferi i tako pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.
Dok su prošle godine prikupljena sredstva namenjena opremanju Klinike za ginekologiju – Betanija, za Odeljenje dečje hirurgije u Subotici i pripremanje novogodišnjih paketića za ugroženu decu širom Srbije, ove godine sredstva odlaze za opremanje bolnica u Sremskoj Mitrovici i Somboru ali i za novogodišnje paketiće.
Fondacija “Osmeh na dar“ je prva studentska humanitarna fondacija aktivna od 2006. godine, a zvanično osnovana 2009. godine. Osnovni ciljevi Fondacije su pomoć socijalno i zdravstveno ugroženoj deci i deci sa posebnim potrebama u Srbiji, širenje svesti o socijalnim i zdravstvenim
uslovima, kao i unapređenje i promocija kulture i obrazovanja, u siromašnim i nerazvijenim oblastima širom Republike Srbije, sa posebnim osvrtom na Kosovo i Metohiju.

N.I.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*