Festival fotografije „Novi Sad i Novosađani“

Centar za kreativno stvaralaštvo “GALATEA“– Novi Sad, u saradnji sa Gradskom upravom za kulturu i Gradom Novim Sadom organizovao je drugi po redu festival fotografije. Tema ovogodišnjeg festivala jeste „Novi Sad i Novosađani“. 

Izložbom 25 najboljih fotografija 15 različitih autora, festival je otvoren u sredu, 4. decembra u muzeju Vojvodine. Fotografije prikazuju scene iz svakodnevnog života , obične ljude u najobičnijim situacijama. Sama tema nije bila striktno vezana za Novosađane već i za sve posetioce ovog grada, pa su se tako i izlagači skupili iz svih krajeva Srbije.

Kako je rekao predsednik centra „GALATEA“, Nenad Karađinović, kada je konkurs za izložbu raspisan, prijavio se veliki broj što amatera, što profesionalnih fotografa pa je tako i sam izbor najboljih fotografija bio dosta težak. 

Dodela nagrada najboljim radovima kao i zatvaranje festivala biće 10. decembra, a među eminentnim članovima žirija naći će se imena poput mr Vojislava Jovanovića sa akademije u Pragu i Džona Palvena čuvenog britanskog  fotografa. 

U Muzeju Vojvodine takođe su aktuelne izložbe poput izložbe „Vojnih kapa i šlemova od sredine 19. do sredine 20. veka“, „Tragom podnuavskih Švaba: Nemačko kulturno i istorijsko nasleđe u Srniji“ i mnoge druge. 

U Muzeju savremenih umetnosti u toku je izložba pod nazivom „Identitet umetnica u (novo)medijskoj praksi koja takođe traje do 10. januara, a ulaz je slobodan.

N.I.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*