Fabrika „Cablex-S“ iz Platičeva otvorila novi pogon

Fabrika kablova „Cablex-S“ nedavno je otvorila novi pogon rasprostranjen na oko 6000 m2. Predsednik Opštine Ruma, Sladjan Mančić, danas je u društvu opštinskih saradnika obišao tu fabriku u Platičevu i uz pratnju direktora fabrike upoznao sa novitetima u poslu i čitavim pogonom.

Fabrika „Cablex-S“ već godinama uspešno posluje u Platičevu, a ove godine proizvodni pogon su proširili za novih 6000 kvadratnih metara, što povlači i veći broj zaposlenih. Prilikom obilaska novog pogona u Platičevu, predsednik Opštine Ruma, Slađan Mančić, istakao je da je ova fabrika pravi primer dobre privrede na teritoriji Opštine Ruma.

Kako Mančić navodi, Opština Ruma nije mnogo uticala na proširenje proizvodnog kapaciteta „Cablex“-a, osim u administrativnom smislu. Direktor te kompanije naglašava da je pomoć rumske lokalne samouprave ipak bila od izuzetne važnosti.

Ova slovenačka fabrika bavi se proizvodnjom svih vrsta kablova, a trenutno zapošljava više od 250 radnika, većinom žena iz Platičeva i okolnih sela. Ukoliko se svi uslovi steknu, planira se i dodatno povećanje kako kapaciteta tako i broja zaposlenih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*