Državno finale Sportskih igara mladih: Četiri medalje za Mitrovčane

Državno finale Sportskih igara mladih, najveće regionalne manifestacije za decu i omladinu, održano je na terenima na Adi Ciganliji od 19. do 23. jula. Učestvovalo je 950 najuspešnijih osnovaca iz 32 grada Srbije.

Takmičenja su održana u devet sportskih disciplina – malom fudbalu, rukometu, odbojci, šahu, stonom tenisu, basketu, odbojci na pesku, tenisu i igri „između dve vatre.

Tokom ovog prvenstva više od 200 finalista okitilo se zlatnim, srebrnim i bronzanim medaljama. Odličja su im uručili predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Sekretarijata omladine i sporta grada Beograda, sponzora i prijatelja SIM Srbije, kao i glumac Bojan Perić i frontmen grupe „Piloti“ Zoran Kiki Lesendrić.

Najuspešnije ekipe predstavljaće Srbiju na međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu od 21. do 27. avgusta. Njima će se pridružiti pobednici Igara mladih iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

SIM FOTO FINALE2

Četiri medalje za mitrovačke takmičare

Na Sportskim igrama mladih učestvovalo je 74 takmičara iz Sremske Mitrovice. Takmičili su se u fudbalu, odbojci, stonom tenisu, šahu i uličnoj košarci. Zlatnu medalju osvojile su devojčice u odbojci i dečaci u odbojci na pesku koji će učestvovati i na međunarodnom takmičenju Sportskih igara mladih u Splitu. Srebrna medalja otišla je u ruke dečacima u odbojci i Nataliji Pejaković koja se takmičila u tenisu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*