Dom kulture u Deču uskoro dobija stari sjaj

Predsednik Opštine Pećinci Željko Trbović, u pratnji direktora Javnog preduzeća “Građevinsko zemljište, projektovanje i putevi opštine Pećinci” Miroslava Petrovića, obišao je radove na rekonstrukciji Doma kulture u Deču, gde je u toku izvođenje prve faze radova – spoljašnje i unutrašnje malterisanje, kao i postavljanje nove elektroinstalacije.

Kako je rekao predsednik Trbović, prva faza radova je započela u decembru kada je zamenjena PVC stolarija, a današnji nastavak radova jasan je pokazatelj da posao ne staje i da ono što je obećano treba ispuniti.

“Tokom decembra smo započeli novi investicioni ciklus u našoj opštini, u okviru kojeg smo pokrenuli 34 infrastrukturna projekta i sa tim poslom se ne sme stati. Trudimo se da održimo obećanje koje smo dali meštanima Deča i da uradimo rekonstrukciju Doma kulture. Nadam se da ćemo u vrlo kratkom periodu završiti radove i privesti nameni ovaj objekat, a samim tim omogućiti našim sugrađanima da sva sportska i kulturna dešavanja obavljaju u svom mestu. Ovo je veoma vredan projekat a sredstva u iznosu od oko 2,5 miliona smo obezbedili zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama“, istakao je Trbović, i dodao je da ovo samo početak radova u ovom naselju, kao i da je u planu da se zajedno sa crkvom i donatorima obnovi toranj na dečkoj crkvi koji je srušen još u Drugom svetskom ratu.

Meštani Deča preko dvadeset godina nemaju prostor u kojem se održavaju kulturna dešavanja, a kulturno-umetnička društva koncerte održavaju u susednim mestima. Oko 350 kvadratnih metara prostora ovog objekta u centru naselja propadalo je naočigled meštana, koji sada ne skrivaju zadovoljstvo zbog započetih radova.

„Ja sam presrećna. Iz našeg Doma, koji je nekada bio jedan od većih u Donjem Sremu, pre samo nekoliko meseci izrastala su drveća, a sada on dobija sasvim novi izgled. Naša deca će konačno imati gde da vežbaju, da treniraju, gde da se okupljaju a mi ćemo sa zadovoljstvom odlaziti na njihove koncerte. Zahvalni smo pre svega našoj lokalnoj samoupravi koja se bori za nas i želi da nam pomogne da ova zgrada, koja je nekada predstavljala ruglo, ponovo zasija punim sjajem“ – rekla je Verica Vidicki iz Deča.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*