Dobri uslovi za školovanje dece sa smetnjama u razvoju

Opština Stara Pazova podjednako vodi brigu o svim svojim građanima. To se odnosi I na decu sa smetnjama u razvoju koja , itekako, imaju dobre uslove za obrazovanje. Podsetimo, pre sedam godina Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine I Opština Stara Pazova uložili su sredstva za radove na rekonstrukciji i adaptaciji SOŠO Anton Skala u Staroj Pazovi. Za realizaciju ovog projekta Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine dodelila je 30.989.925 dinara posredstvom javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti obrazovanja.

Finansiranjem ovog projekta, obezbeđeni su neophodni uslove za obrazovanje dece sa posebnim potrebama u objektu koji je pristupačan i bez barijera, u kome svi učenici i nastavnici mogu nesmetano da se kreću, borave i rade. Rekonstrukcijom i adaptacijom SOŠO Anton Skala  osobama sa invaliditetom omogućen je olakšan pristup objektu, sanirana vlaga u podovima i zidovima, zamenjene podne i zidne obloge, termički izolovan objekat postavljanjem termoizolacije u podu i tavanici i bojenjem fasade energetskim štedljivim bojama, zamenjena je fasadna i restaurirana drvena stolarija i zamenjene su instalacije i sanitarije u objektu.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „OSI-Pružimo im podršku“ koji je sufinansiran iz sredstava Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*